среда, 22 марта 2017 г.

Протокол №2 від 03.11.2017 року

ПРОТОКОЛ № 2
засідання педагогічної ради
Отроківської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів

від 3   листопада 2016 року

Голова педагогічної ради: А.В.Яровий
Секретар педагогічної ради: Р.П.Стрілюк 
Присутні: усі члени педагогічної ради.


ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

   1. Про попередження дитячого травматизму
            3. Про організацію впровадження державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти в 8-му класі та методичних рекомендаціях до оновлених програм почоткової школи (1-4 клас)
          4.Про працевлаштування випускників.
          5. Про виконання рішень попередньої педради.

1.СЛУХАЛИ :
Головченко В.І.,заступника директора з навчально-виховної роботи, про попередження дитячого травматизму.
У зв’язку з початком навчального року, з метою активізації роботи щодо попередження дитячого травматизму, посилення відповідальності працівників школи за життя і здоров’я дітей посилити контроль за організацією роботи з дитячого травматизму, охорони життя та здоров’я дітей.
Проводити конкурси, вікторини на знання правил безпечної поведінки та з питань профілактики травматизму, виховувати поважне ставлення до безпеки людини. Під час навчальних екскурсій основну увагу приділяти питанням охорони здоров’я  учнів та питанням попередження дитячого травматизму.
Забезпечити виконання Законів України «Про пожежну безпеку», «Про охорону праці», «Про дорожній рух» та інших нормативно-законодавчих актів щодо попередження травматизму та безпеки життєдіяльності учнів.
         ПОСТАНОВИЛИ:
1. Адміністрації школи:
1.1. Для проведення окремих бесід з учнями протягом року залучати працівників ДАІ, лікарів, працівників закладів пожежної безпеки, правоохоронних органів.
1.2. Встановити чітке чергування класів по школі та на пришкільній території з метою попередження дитячого травматизму.
1.3. Перевірити та узагальнити наказом по школі роботу класних керівників по питанню збереженню дитячого травматизму на кінець І та ІІ семестрів 2016/2017 навчального року.
2. Класним керівникам:
2.1. Регулярно проводити бесіди, чітко вести записи в журналах, дотримуватися плану проведення бесід. Проводити індивідуальні бесіди з учнями, які були відсутні на уроці.
2.2. На класних батьківських зборах два рази на семестр проводити бесіди з батьками про їх відповідальність про безпеку дітей поза школою та в канікулярний час.
2.3. Перед початком шкільних канікул, перед масовими трудовими операціями, екскурсіями, поїздками на районні змагання проводити бесіди з учнями  із записами в журналі по техніці безпеки та підписами учнів.

2.СЛУХАЛИ :
Головченко В.І., заступника директора з навчально-виховної роботи , про організацію впровадження Державного стандарту  в початкових класах,  базової і повної загальної середньої освіти в 8-му класі та методичних рекомендаціях до оновлених програм почоткової школи (1-4 клас).
З метою організованого переходу на Державний стандарт початкової загальної освіти Міністерство освіти і науки розробило для практичного використання методичні рекомендації до оновлених програм щодо організації навчально-виховного процесу у початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів.
Початкова школа виконує роль фундаменту, на якому будується вся система громадянського виховання школярів, формування у них любові до рідного краю, України, історичної пам’яті, духовності, національного характеру. Все, що закладається учням у цей період навчання і виховання, визначає в подальшому успіх процесу формування особистості, її світогляду і загального розвитку. Набуті особистісні якості, а також знання, вміння і навички у початковій школі значною мірою визначають особливості практичної, громадської та професійної діяльності дорослої людини.
Вивчення навчальних предметів у 1-4 класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році здійснюватиметься за оновленими програмами та підручниками, навчальними посібниками, зазначеними у Переліку навчальних програм, підручників і навчально-методичних посібників, рекомендованих для використання в початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році, які розміщені на сайтах Міністерства освіти і науки  та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти .
Контроль та оцінювання навчальних досягнень учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від19.08.2016 №1009 « Про внесення змін до наказу  Міністерства освіти і науки від 21.08.2013 № 1222 «Про затвердження орієнтовних вимог оцінювання навчальних досягнень учнів із базових дисциплін у системі загальної середньої освіти».
В 2016/2017 навчальному році продовжується  поступове впровадження нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти й нових навчальних програм з усіх базових дисциплін.  
Серед основних новацій такі: продовжується вивчення інформатики; передбачено посилення використання здоров’язбережувальних технологій; підвищена увага приділятиметься природничій та екологічній освіті.
Організація навчання здійснюватиметься за Типовими навчальними планами, затвердженими наказом Міністерства від 03.04.2012 № 409 «Про затвердження Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня» (зі змінами).
ПОСТАНОВИЛИ:
1.                     Організацію навчання у початкових класах в 2016-2017 навчальному році здійснювати за оновленими навчальними програмами затвердженими наказом МОН від 19.08.2016 № 1009 «Про навчальні програми для 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів»
2.                     Організацію навчання в 8-му класі  здійснювати за Типовими навчальними планами, затвердженими наказом Міністерства від 03.04.2012 № 409 «Про затвердження Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня» (зі змінами).
4.СЛУХАЛИ :
По четвертому питанню щодо результатів працевлаштування випускників слухали заступника директора школи з навчально-виховної роботи Головченко В.І. Вона зазначила, що в 2015-2016 навчальному році зі школи було випущено 15 випускників: 8 учнів з 9 класу та 7 учнів з 11 класу. Аналіз працевлаштування випускників показав, що працевлаштовані всі учні. Так, 4 випускники 9 класу продовжують навчання у 10 класі Отроківської ЗОШ І – ІІІ ступенів , 1 учень  навчається в ПТУ ,  2 учні навчається  в  технікумі, 1 учень  продовжує навчання в Миньковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.
   Із 7 випускників 11 класу продовжують навчання : в ПТУ – 4 випусники  , у технікумі  - 1 випускник , у ВНЗ -2 випусники.

5.СЛУХАЛИ :
 Директора школи Ярового А.В.
Всі рішення попередньої педагогічної ради виконуються вчасно.
Педагогічний колектив під керівництвом адміністрації школи виконує всі рішення, поставлені перед ним.

Голова педагогічної ради                                А.В.Яровий
Секретар педагогічної ради                             Р.П.Стрілюк


Комментариев нет:

Отправить комментарий